HTML

Az ördögnyelv a legújabb fogyókúrás csodaszer

Az ördögnyelv lesz az idei nyár sláger fogyókúrás szere, mivel nemrégiben felfedezték, hogy az ördögnyelvben található emészthetetlen rostok igen hatékonyak a kalóriabevitel csökkentésében, így a fogyókúra beindításában és annak eredményessé tételében. Itt az ideje tehát, hogy mi is kipróbáljuk a csodálatos ördögnyelvet és előnyeiről magunk is meggyőződjünk! Kattintsunk az ördögnyelv.hu, az ordognyelv.net vagy az ordog-nyelv.hu oldalak valamelyikére a további információhoz.

Költözés egyszerűen

Friss topikok

  • Ricsi!: Többször költöztünk már és ez sosem volt egyszerű. Legutóbb a catholding.hu intézte a teljes dolgo... (2015.08.18. 10:18) Stresszmentes költözés
  • Ricsi!: Többször költöztünk már és ez sosem volt egyszerű. Legutóbb a catholding.hu intézte a teljes dolgo... (2015.08.18. 10:12) A költözés kihívásai
  • martina0: A költözés akár veszélyes is lehet, ha nincs meg hozzá a kellő szakértelem. A berendezéseknél, nag... (2015.02.26. 14:12) Hogyan költöztessük el a hűtőt?
  • Flóra23: Nyáron költöztem és nagy dilemmába voltam, hogy magamtól oldjam meg vagy költöztetőket hívjak. Vég... (2014.11.11. 15:53) Szükség van költöztető cégre? 1.
  • Lxxxx: @Halálosztó Babgulyás: Egyetértek. (2014.01.28. 13:53) 5 tipp az olcsó költözéshez

Költöztetés Budapesten

Ha költöztetést szeretne Budapesten, költöztető cég rengeteg van, de mindig kérdés, melyiket válasszuk. Én az S transportot költöztetés esetén nyugodt szívvel merem ajánlani.

Költözés kisgyermekkel 1.

2014.11.24. 20:14 szirmonika79

költözés25.jpgA családos költözés egyarán lehet izgalmas, új kaland, illetve egy idegtépő változás is, különösen a kisgyermekek számára. Sokan hisztibe csapnak át és könyörögnek, hogy ne költözzünk, mert nem akarják itt hagyni a barátaikat, mások pedig duzzogv a szobájukba vonulnak el és nem értik, hogy miért kellene elköltöznünk, amikor ez a mi otthonunk. Szülőként ezekre a kérdésekre igen nehéz válaszolni, viszont nagyon fontos, hogy tapintatosan és őszintén megválaszoljuk kételyeiket, illetve, hogy megnyugtassuk őket, hogy könnyedebben alkalmazkodhassanak az új helyzethez. De hogyan lehet segíteni a gyermeket abban, hogy könnyebben feldolgozza a költözést?

 

Hagyjuk, hogy megfelelően el tudjon köszönni a régi otthonától

Sétáljunk a költözés napja előtt a kisgyermekkel a régi környéken, a régi ház körül és kérjük meg őket, hogy mondják el, hogy mit szerettek legjobban a lakóhelyünkben - a szobájában, a játékai közül, a kertben, a fürdőben stb. Így katalógusba lehet szedni, hogy a kicsi számára milyen élmények a legfontosabbak, amelyeket később az új otthonunkba is át tudunk “menteni”. Egy másik jó taktika, ha a gyermekünkkel készíttetünk egy költöző-könyvet, amiben megrajzolja a régi és az új otthont, a régi otthontól való búcsút, illetve a kedves élményeket, amelyek a házhoz kötik őt. Ez pozitív érzéseket szül benne, mivel tudja, hogy a megrajzolt élményeket később bármikor elő tudja újra szedni.

 

 

Szólj hozzá!

Címkék: költözés költöztetés

Amit meg kell kérdezned a költöztető cégektől 1.

2014.10.28. 17:00 szirmonika79

költözés24.jpegMielőtt a költöztető céget beengednéd az otthonodba, van néhány kérdés, amit mindenképpen fel kell tenned még telefonba, hogy meggyőződj arról, hogy a megfelelő költöztetőket béreled fel. A telefon amúgy is jó lehetőség arra, hogy interjúztasd kicsit a költöztető céget, hogy az képes-e kielégíteni a szükségleteidet.

 

Regisztrációs szám

A költöztető cégnek rendelkeznie kell egy regisztrációs számmal, amelyet az állam adott ki. Ez a szám alkalmas arra, hogy a nyilvántartóban minden adatot lekérhessünk az adott költöztető cégről és visszakereshessük őket a rendszerben, hogy egyáltalán létező cégről van-e szó.

 

Árak és becslések

Nagyon fontos az is, hogy a költöztető cégtől rákérdezzünk az árakra, illetve, hogy azok hogyan és mennyiben változnak a távolság függvényében. A társaságnak meg kell tudnia becsülnie, hogy mennyiért vállalja a költözést a hosszabb távolságok esetében is. A rövid távolságoknál a költöztetők sokszor forint/órára számláznak, míg a nagyobb távolságoknál a kilométer számíthat inkább. De persze az óradíj és a jutalék mértéke nem fog változni sokat a becsléstől, mivel ez éppen azt a célt szolgálja, hogy képbe kerüljünk a költségekkel. Azt se feledjük, hogy a költöztető cég, ha adott egy árajánlatot, akkor abból köteles biztosítani egy példányt a számunkra is. A becslésnek tartalmaznia kell minden díjat és azt alá kell írnunk nekünk és a költöztető cégnek is, hogy megállapodás legyen belőle.

 

 

Szólj hozzá!

Címkék: költözés költöztetés

Szükség van költöztető cégre? 1.

2014.10.17. 09:00 szirmonika79

költözés23.jpgAnnak eldöntése, hogy szükség van-e költöztető cég felbérelésére, minden embernek nehézséget okozhat, hiszen számos érv szól mellette és ellene is. És persze, mint a legtöbb ilyen kérdés esetében, a jó válasz mindenki számára más és más, számos olyan tényezőtől függően, mint a pénz, az idő, a költözés nehézsége és összetettsége. Ha az egész városon keresztül költözünk, akkor például sokkal több értelme van magunk megoldani a dolgokat, mintha egy más országba kellene átköltöznünk. Mégis, annak érdekében, hogy a lehető legjobb döntést hozzuk meg, mérlegelni kell minden lehetőséget, szóval mielőtt döntenénk, adunk néhány tippet.

 

Először is fontos feltenni magunknak bionyos kérdéseket ahhoz, hogy jó döntést hozzunk. Mennyi cuccunk van? Az általános elképzelés az, hogy a költözés során általában annyi autóra van szükség, ahány hálószoba van a lakásban. Illetve minél több van, annál nagyobb teherautót kell beszereznünk a költözéshez.

Milyen messzire kell szállítani a holminkat? A költségek ugyanis nagymértékben változnak a távolság függvényében is, akár egyedül, akár költöztető céggel költözünk. Illetve mérlegelni kell azt is, hogy milyen típusú költözésről van szó (egyirányú vagy oda-vissza, tehát többfordulós). Ne feledjük, hogy ha nem sikerült a holminkat egyszerre felpakolni a teherautóra, akkor a költségeink a több forduló miatt akár 50%-kal is megnőhetnek. Tehát oké, hogy a kibérelt teherautónak napi díja van, de azt így kétszeresen meg kell tankolni, ami ebben az esetben komoly gondot okozhat.

 

 

1 komment

Címkék: költözés költöztetés

Hogyan készítsd fel a gyerekeidet a költözésre? 1.

2014.09.30. 17:16 szirmonika79

költözés22.jpgMindannyian tudjuk már, hogy a költözés az élet egyik legnehezebb feladatai közé tartozik, ami azonban nemcsak a felnőttek, hanem a gyerekek számára is meglehetősen megterhelő érzelmileg és fizikailag is. Sőt, a gyerekeket érzelmileg talán még jobban megviseli, ha költözködni kell.

Amikor elmondjuk nekik, hogy el fogunk költözni, akkor a kicsi gyerekek gyakran megijednek, bizonytalannak érzik magukat és úgy gondolják, hogy a világ összeomlik körülöttük, mivel el kell hagyniuk azt a környezetet, ahol szeretetben és biztonságban érezték magukat. Az idősebb gyerekeknél nagy fájdalmat jelent, hogy távolabb kerül a barátaitól, hogy el kell hagynia a tanárait, a régi iskolását és egyáltalán: a megszokott rutint is. Azonban van néhány trükk, amivel segíthetünk abban, hogy a kicsit könnyebben alkalmazkodjanak a helyzethez.

 

Hogyan készíthetem fel őket?

A legjobb, ha időben és elég korán elmondod nekik, hogy költöztök. Érdemes minél előbb tájékoztatni őket is, a legjobb, ha már akkor szólsz nekik, amikor megszületett a döntés. Jó, ha ők az elsők, akik hallják a döntést, mert így majd úgy érzik, hogy számítanak, hogy nem a fejük felett vagy a hátuk mögött döntünk a sorsukról.

Érdemes egy családi “kupaktanácsot” összehívni. Kérjünk meg mindenkit, hogy maradjon a vacsoraasztalnál, kapcsoljuk ki a televíziót és beszélgessünk a költözésről. Nagyon fontos az is, hogy ne egy nyilvános helyen közöld a gyerekeddel a költözés hírét, mert a gyerekeknek is szükségük van arra, hogy őszintén kifejezzék az érzelmeiket, amit leginkább ők is otthon tudnak véghezvinni. Próbáljunk egy meleg, nyitott környezetet teremteni, ahol mindenki kényelmesen érzi magát.

 

 

Szólj hozzá!

Címkék: költözés költöztetés

Remek költözési tippek, tanácsok 1.

2014.09.02. 13:06 szirmonika79

költözés21.jpgKi nem használná ki a mások által adott bevált tippeket, ha arról van szó, hogy fel kell pakolnia az egész életét és új helyre kell költöznie? Ha olyan emberek körében mozogsz, akik nemrég költöztek, akkor tudod, hogy milyen nagy hasznát lehet venni ezeknek a tippeknek ahhoz, hogy megspóroljuk magunknak a költözéssel járó stresszt.

A személyes tapasztalatok számtalan módon segíthetnek abba, hogy a költözés könnyebb és simább legyen. Olvassuk el ezeket a tanácsokat, és így garantáltan békésebb lesz a költözés.

 

Készíts el listát

Írj le mindent! Hidd el később meg fogod köszönni ezt. Mielőtt becsomagolnánk egy dobozt, hozzunk létre egy egyszerű nyilvántartási rendszert. Létrehozhatunk számítógéppel nyomtatott listát is, amire felírjuk, hogy melyik dobozban mi található. Számokkal jelöljük meg az egyes dobozokat, így a kipakolás sokkal könnyebb lesz. A lista mellett persze érdemes címkézni, színes tollakkal megjelölni, a dobozokat különféle szalagokkal átkötni és egyéb kellékekkel megjelölni. A költözés során ezek a mókásnak tűnő dolgok sokat fognak segíteni abban, hogy rendezetten lássuk a költözés egyes lépéseit.

 

Szerezz be rengeteg kelléket

Ne akard, hogy kétszer magyarázzam el, hogy mennyire sok dobozra lesz szükséged ahhoz, hogy az egész lakást be tudd pakolni. Sőt minél szellősebben tudod pakolni a dolgaidat, annál könnyebb lesz a költözés. Ráadásul a dobozokat a legtöbb esetben ingyen be lehet szerezni a különböző áruházaktól, boltoktól, éppen ezért ne féljünk kérni.

 

 

Szólj hozzá!

Címkék: költözés költöztetés

Értékelések a költöztetőkről

2014.08.07. 08:42 szirmonika79

költözés20.jpegElőfordult már, hogy professzionálisnak mondott cégeket bíztál meg a költöztetéssel és mégsem voltál velük teljesen megelégedve? Valószínűleg itt azzal lehetett a gond, hogy a költöztetőkről írt vélemények nem voltak eléggé megbizhatóak. Ez pedig akkor állhat fenn, ha bizonyos cégek olyan fórumokat vagy felhasználókat hoznak létre, akik álnéven publikálnak pozitív értékelést. Azonban nagyon fontos lenne valahogyan kiszűrni ezeket az információkat és éppen ezért a legjobb, ha elégedetlenséged esetén is megosztod véleményed bizonyos fórumokon vagy a cég saját honlapján, hogy a későbbiekben az emberek ne érezhessék magukat becsapva egy költözés során.

A költöztetőkről szóló véleményednek érdemes szólnak az árakról, a nyújtott szolgáltatások minőségéről, illetve magáról a költöztetésről is, mert ez a cég vezetőinek is nagy segítséget jelenthet a későbbiekben, akik egyébként csak ritkán kapnak visszajelzést arról, hogy az embereik hogyan és milyen hatékonysággal végezték el a feladataikat. Szóljunk arról, hogy nem érkeztek meg a megbeszélt időpontban a költöztetők, említsük meg, ha nem voltak elég hatékonyak a pakolásban vagy, ha valamilyen dobozunk eltűnt és úgy gondoljuk, hogy a költöztető cég egyik alkalmazottja lehet a ludas ebben.

A költöző emberek értékelése nagyon fontos lehet ezeknek a cégeknek, mert ezek segítenek nekik megítélni, hogy milyen a saját teljesítményük, a siker mértéke és a vevői elégedettség, illetve, hogy miként lehet ezeken javítani a nagyobb üzleti siker érdekében.

 

 

Szólj hozzá!

Címkék: költözés költöztetés stresszmentes

A költözés kihívásai

2014.07.08. 09:51 szirmonika79

költözés19.jpgA költözés feszültséggel teli lehet, különösen, ha szorít az idő vagy, ha a részleteket egyedül kell kezelnünk. Ha fiatalabbak, egészségesek vagyunk, akkor könnyebb a helyzet, ráadásul a barátok is segíthetnek a csomagolás és pakolás nehezében. Azonban, ahogy telik az idő, egyre kevesebb ember fog ráérni, ráadásul a szervezetünk is gyengébb, mint huszonévesen, így a költözés számos kihívással fog együttjárni. Ezért is érdemes egy költöztető cég segítségét kérni.

 

Nem kell óriási költségekbe verni magunkat

Sok háztartásban lehetőség van arra, hogy a profi költöztető cégek csak azután érkezzenek meg, miután a csomagjaink már rendben vannak, mivel így megspórolhatunk egy kis pénzt, hiszen nem kell a csomagolásért, csak a szállításért fizetni. Azonban, ha úgy döntünk, hogy nem magunk csomagolnánk be a holminkat, akkor azzal is tisztában kell lennünk, hogy a legtöbb költöztető cég nem vállal felelősséget azért, ha megsérül egy-egy doboz. A legtöbb költöztető cég éppen ezért azt szokta tanácsolni, hogy az értékes dolgokat, az ékszereket, antik darabokat, állatokat, növényeket, részvényeket, iratokat, veszélyes anyagokat saját személygépkocsival szállítsák el.

 

A költség

Az otthoni vagy üzleti költözés stresszes élmény lehet, ilyenkor még egy egyszerű lépés is bénázást vagy szorongást okozhat. A csomagolás gondolata és az, hogy sok nehéz dobozt kell cipelnünk, komoly kihívástjelenthet. Ha ezt átgondoljuk, akkor minden költség ellenére sok esetben megéri profi költöztetőket felbérelni, mert ők képesek kevésbé stresszessé tenni a folyamatot.

 

 

1 komment

Címkék: költözés költöztetés

Öt tipp a következő költözésedhez

2014.06.17. 10:40 szirmonika79

költözés18.jpegKöltözni egyik helyről a másikra igazán stresszes időszak lehet. Sok aggályt jelent, ami ügyelve a csomagjainkat biztonságban és nagy óvatossággal eljuttatjuk egyik helyre a másikig, úgy, hogy közben arra is figyelünk, hogy ne vesszen el semmi. A költözés során van néhány tipp, amiket érdemes betartani ahhoz, hogy maga a folyamat és tapasztalat sikeres legyen.

Gyűjtsük össze a dobozokat és egyéb eszközöket, a különféle használt kartonokat, amelyekbe belebakolhatjuk a dolgaink nagy részét, azonban arra mindenképpen figyelni kell, hogy ezen dobozok súlya 25 kilogramm alatt maradjon, mert így bizonyosan nem fog senki sem megsérülni a cipekedéstől és nem fogjuk a törzsünket sem megrántani.

Készítsünk ütemtervet a költözéshez, határozzuk meg, hogy milyen elemeket kell becsomagolni még a költözés előtt. A hilminkat, például a szezonális dekorációt, a ruházatot, a képeket a falakon és más hasonló cikkeket jó előre el lehet csomagolni. Ne feledjük egyértelműen felcímkézni a dobozokat, mert a költözés után egyszerűbb dolgunk lesz a kipakolással. Van még időnk ilyenkor arra is, hogy megszabaduljunk a régi ruháktól, a felesleges tárgyainktól, amelyeket soha nem is használtunk. Tartsunk garázsvásárt vagy adományozzuk oda ezeket a dolgokat a helyi szervezeteknek.

A költözés során minden fontos dokumentumot együtt kell tartani, az orvosi feljegyzéseket, a banki kimutatásokat, a számlákat és egyéb fontos dokumentumokat, hogy ezek ne vesszenek el.

 

 

Szólj hozzá!

Címkék: költözés tippek költöztetés

Négy költséges tévedés a költöztető cégek kiválasztásakor

2014.05.19. 07:19 szirmonika79

költözés17.jpgMinden költöztető cég eltér a többitől. Kihívás lehet ezért megtalálni azt az egyet a sok közül, amelyik valóban a mi igényeinknek teljesen megfelel. Sajnos ez nem megy mindenkinek elsőre, így sokan beleesnek küönféle hibákba. Például:

 

1. Az első lehetőségre lecsapni

Ha első alkalommal költözünk, akkor valószínűleg kikérjük a barátaink ajánlásait, amelyek persze jók lehetnek, de ez nem jelenti azt, hogy nem érdemes körbenézni a piacon. Lehet, hogy sok idő eltelt azóta, mióta a barátunk elköltözött, ezért lehet, hogy a vállalat is nagyon megváltozott, például mondjuk felemelte a tariféit stb. Éppen ezért nagyon fontos, hogy legalább három költöztető cég közül válasszuk ki a számunkra megfelelőt.

 

2. A felárakról való elfedkezés

Egyes költöztető cégeknek rejtett költségeik vannak, amelyeket nem hoznak nyilvánosságra egészen a költözésig, ami a későbbiekben különösen erős frusztrációt jelenthet, amikor a fizetésre kerül sor.

 

3. A biztosításról való elfeldkezés

Fontos megnézni, hogy a költöztető cég átvállal-e valamilyen biztosítást, hogy ha sérülnének vagy elvesznének bizonyos tárgyaink, akkor felelősséget vállal-e értük? Ha nem, akkor bizony a későbbiekben egészen pórul járhatunk.

 

4. Nem mondtunk el mindent a költöztetőknek

A költöztetőknek minden részletet részletesen el kell mondani, hogy pontosan be tudják kalkulálni a költségeket. Például fontos tudniuk, hogy milyen magasra kell felcipelniük az adott bútorokat vagy, hogy van-e lift a házban.

 

 

Szólj hozzá!

Címkék: költözés tippek költöztetés kipakolás

Stresszmentes költözés

2014.05.07. 17:24 szirmonika79

költözés16.jpegA költözés egy nagyon aggasztó folyamat lehet, különöse, ha a családdal együtt kell költözködni. Az otthon áthelyezése egyik napról a másikra jó adag előre tervezést igényel ahhoz, hogy zökkenőmentes legyen a költözködés. Ennek ellenére bizony akadhat jónéhány olyan idegtépő helyzet, amely megzavarhatja a nyugalmunkat. Éppen ezért nagyon fontos felkészülni a lehető legtöbb dologra.

 

1. A költöztető cégekkel egyszerűen lehet kezelni a problémákat.

A költözködés szervezettebb keretek között mozog, mint néhány évtizeddel ezelőtt. Sok cég nyújt költözési segítséget és sokan vállalják a csomagolást is. Ezek a költöztető cégek foglalkoznak a holmik kezelésével, kirakodásával, a csomagolással, a kicsomagolással és a tételek biztonságos szállításával. Az egész folyamatot tapasztalt és képzett személyekkel végeztethetjük el, így a hibák esélye is jóval kisebb.

 

2. Fontos figyelni a biztosításra is, hogy az esetleges sérülésektől ne kapjunk idegbajt

A biztosítás egy álruhában érkező áldás. Ez egy tökéletes pajzs mindenki számára, aki meg akarja védeni magát a váratlan sokkoktól: a költözés során történő elveszésektől és a sérülésektől. Ha biztosítottak vagyunk, akkor a biztosítás fedezi a költözködés összes költségét. Ezért ha a dolgok rosszul mennek, akkor sem kell idegeskednünk.

 

3. A stresszlevezető ladba

Hallottál már a stressz labdáról? Igen, ez az, amire szükségünk lesz, ha a stressz szintje eléri a költözködés során a csúcspontot. A stressz ladba igen praktikus, mivel hatékonyan képes megnyugtatni az idegeinket.

 

 

2 komment

Címkék: költözés költöztetés kipakolás stresszmentes