1. Szortírozz, válogass és egyszerűsíts
Mielőtt elköltöztetnénk a konyhánkat, fontos, hogy kiválogassuk azokat a dolgokat, amikre még szükségünk lesz és dobjuk ki vagy ajándékozzuk el azokat a tárgyakat, amiket már nem fogunk használni. Menj át minden fiókon és szekrényen és légy nagyon szelektív.
2. Készítsük össze a leglényegesebb dobozokat
Tedd félre azokat a dolgokat, amiket a költözés előtti két napban biztosan fogsz használni, majd a többit csomagold dobozokba.
3. Gyűjt össze elég csomagolóanyagot
Szükséged lesz nagyobb, közepes és kis dobozokra, valamint újságokra, tekercsekre, buborékfóliára is. Ne feledkezz meg a markerekről és a filcekről sem.
4. Csomagold össze a nem gyakran használt elemeket
Kezd a ritkán használt dolgokkal. Ide tartoznak a vázák, kristályok, borospoharak, keverőtálak, piteformák, kis készülékek, szakácskonyvek, exxtra konyharuhák és más textíliák, speciális eszközök (grillfogó, üstök, szervírozó tálak, képek)
5. Csomagold el a palackokat
A felbontatlan borokat, befőtteket, olajokat, ecetet érdemes egy helyre csomagolni, olyan módon, hogy semmiképpen se törjenek össze vagy sérüljenek meg.
6. Pakold ki a fiókokat és a polcokat
Kezdjük a legkupisabb fiókokkal. Dobjunk ki mindent, amit az utóbbi évben nem használtunk. Pakoljuk el az evőeszközöket, csak azokat hagyjuk még ott, amiket minden nap használunk.
7. Ételek
Szánjunk időt az ételek megfelelő elcsomagolására, mert később nem szeretnénk azzal szembesülni, hogy valami befolyt a többi holmi közé.
8. Edények
9. Kamra
10. Előkészítés a költözésre
Zárjuk el a gázt és pakoljuk be egy dobozba a kinn maradt tárgyakat.